pro-assen-6728

Op PrO Assen vond dit jaar voor het eerst een grote bakwedstrijd plaats: ‘Heel PrO Assen bakt’. Vrijdag 17 juni was de grote finale. Met bokkenpootjes.

De deelname was overweldigend en in april stonden er dan ook 34 koppels in de eerste voorronde. Hiervan gingen 12 koppels door naar de halve finale, om tenslotte nog 6 koppels over te houden voor de grote finale.

Het idee voor deze wedstrijd is ontleend van het gelijknamige programma ‘Heel Holland Bakt’. Met de school feestelijk versierd en een opblaastaart en partytent op het plein begon vrijdag de bak-eindstrijd. Bokkenpootjes was de opdracht. En bakken maar!

Werd er in de voorgaande rondes nog gejureerd door de docenten van PrO Assen, nu was Cor van Wijngaarden, banketbakker en eigenaar van banketbakkerij Borgman in Groningen, bereid om te jureren. Dit maakte het natuurlijk extra spannend voor de deelnemers, die overigens live werden gevolgd door de medeleerlingen op een groot scherm in de kantine.

Na anderhalf uur druk bakken en zweten kwamen de eindresultaten tevoorschijn. Ieder had het op zijn manier gedaan, maar de jury werden prachtige bokkenpootjes voorgeschoteld. Langs een erehaag van leerlingen traden de deelnemers naar buiten waar Van Wijngaarden de medailles en certificaten uitdeelde. Tot slot werden de winnaars bekend gemaakt.

En dat werden Niels Kors en Quinten Roosenboom. Onder luid applaus en gejuich mochten zij de trofee in ontvangst nemen.

 

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/102323446657141586914/albumid/6298539700716985137?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 

Tags: , , , , ,