tweehek3

 

Schoolkamp eerstejaars Tweehek-Recreatie in Westdorp

Dit schooljaar zijn we op de fiets richting Westdorp naar Tweehek-recreatie gegaan. Gelukkig hadden we een bus met aanhanger. De bus en aanhanger waren afgeladen met spullen voor een 6-kamp, de boodschappen en uiteraard de bagage.

We zijn rond 9.00 uur vertrokken. Onderweg hadden we nog een tussenstop om even uit te rusten en een drankje/ koekje te nuttigen. We hadden perfect weer en konden daarom ook nog een stop maken bij het Loomeer. Daar hebben we geluncht en onze benen gestrekt. Een enkeling trotseerde het koude water. De fietstocht verliep heel goed. Zonder kleerscheuren maar wel met een houten kont.

Aangekomen bij Tweehek-recreatie werden de fietssleutels aan de mentoren gegeven, de regels doorgenomen en de kamer indeling bekendgemaakt. Terwijl de leerlingen hun bedden hadden opgemaakt en het terrein gingen verkennen, ontdekten ze een snoepautomaat. Daar hebben ze zich even uitgeleefd. Ondertussen hadden de leerkrachten de 6-kamp uitgezet. De 6-kamp was zeer geslaagd. Na het middagprogramma hadden de leerlingen vrije tijd tot aan de barbecue. Ze konden zich daar prima vermaken op een familieschommel, voetballen, draaimolen, enzovoort.

Na de barbecue was er nog sport en spel georganiseerd door mevrouw Lieuwes en meneer de Vries. Na sport en spel hadden we een avondwandeling met het raden van dierengeluiden. Een paar collega’s die gezellig op visite kwamen hadden daar onverwachts een spooktochtje van gemaakt.

De bonte avond kon beginnen toen iedereen weer binnen was. Na diverse gezellige optredens was het hoogtijd om naar bed te gaan. Na een “goede” nachtrust stond het ontbijt alweer klaar. Wat verzorgd werd door een aantal leerlingen onder begeleiding van een paar leerkrachten.

Tijd om op te ruimen en in te pakken, en weer op de fiets naar school. We waren weer mooi op tijd op school. Om 12.15 uur werd de bus met aanhanger weer uitgeladen en konden de leerlingen weer huiswaarts keren.

Wij kijken terug op een fijn en geslaagd kamp.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/102323446657141586914/albumid/6194292712115336145?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 

Tags: , , , ,