Het zit er weer op, het jaarlijkse PrO-skikamp. Dit jaar was de bestemming wederom Vrchlabi in Tsjechië. Iedereen heeft het reuze naar zijn zin gehad. De reis verliep niet helemaal volgens plan, we hadden met de bus een lekke band, deze werd gelukkig snel en vakkundig vervangen. Voor de techneuten in de bus was dit ook wel leuk om eens te zien.

Na een goede nachtrust stonden we donderdag 9 februari allemaal in de skikleding op de piste. Meer dan de helft van de leerlingen was voor de eerste keer mee en zij behaalden allemaal hun doel: zelfstandig met de lift omhoog en voor de meeste leerlingen ook skiënd naar beneden.  Aan het eind van de skidag konden we tijdens het eten alle memorabele, spectaculaire, pijnlijke of gênante verhalen uitwisselen. De leraren waren ook erg in die verhalen geïnteresseerd, want na het avondeten werden de awards uitgereikt voor (o.a.) de grootste held, de mooiste crash, degene met het meeste geluk of voor diegene die andere leerlingen heeft geholpen. Dat leverde telkens veel hilariteit op.

Dit jaar lag er genoeg sneeuw waardoor de leerlingen na het avondeten achter het hotel tot in de kleine uurtjes op de slee naar beneden konden schuiven.

Al met al waren het weer fantastische dagen en hebben de docenten genoten van de leerlingen.

 

Tags: , , , , , , , , ,