Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Zoals het er nu uitziet gaan wij, in tegenstelling tot het basisonderwijs, pas per 1 juni “open”.
Dat geeft ons na de meivakantie de gelegenheid om in alle rust te bekijken hoe we dat aanpakken. Natuurlijk hebben we hier al over nagedacht en we zullen hierover binnenkort meer duidelijkheid geven. We maken uiteraard ook gebruik van de ervaringen van het basisonderwijs.

 
De weken voor de meivakantie hebben we een aantal leerlingen structureel opgevangen op school. Het betreft leerlingen van ouders in de zogenaamde vitale beroepen maar ook leerlingen die enorm veel last hebben van het gebrek aan structuur. In overleg met ouders, mentoren en hulpverleningsinstanties zijn er nu 10 leerlingen die in de ochtenden van 10.00 – 12.00 uur opgevangen worden.
Enkele leerlingen komen elke dag, een aantal anderen 1 of 2 keer per week. De eerste drie weken na de meivakantie gaan we hier gewoon mee door. Wanneer u hier gebruik van wenst te maken kunt u een mail sturen naar Robert Kuiper, [email protected].
 
Steeds vaker merken we dat we er met elkaar wel een beetje “klaar mee zijn”. Ouders zien hun kinderen graag weer in het gewone ritme. Leerlingen missen hun vriendjes en toch ook wel de school en hun leerkracht. Personeelsleden missen de leerlingen en hun collega’s en gaan ook liever vandaag dan morgen weer “gewoon” aan het werk. Laten we hopen dat we in juni hier weer verantwoord mee kunnen starten.
 
En dan ook nog even het volgende:
 
Het is raar om in deze crisisperiode afscheid te moeten nemen van onze directeur, Linze van der Tuin. Erg vervelend voor hem dat hij op dit moment niet het afscheid krijgt dat hij verdient. Op een later moment gaan we dat goedmaken.

Onze directeur per 1 mei, Willemijn van der Laan, is inmiddels regelmatig op school voor overleg en overdracht. Ook voor haar is het vervelend om zo te moeten beginnen. We hadden Willemijn graag anders verwelkomd. Binnenkort zal zij zichzelf voorstellen op de website.

 

Tags: , , ,