Helaas heeft corona ook PrO Assen bereikt.
Afgelopen week is er een leerkracht positief getest op corona. Omdat deze
collega in contact is geweest met andere collega’s heeft de GGD hen geadviseerd om minimaal 10 dagen in quarantaine te blijven. Vanuit de GGD is er aangegeven dat er geen directe gevolgen voor leerlingen zijn, aangezien de collega’s geen klachten hebben.
Voor de organisatie betekent deze corona-besmetting dat er minimaal 8 collega’s aankomende week niet op school mogen komen. Het vervangen van deze uren is niet mogelijk en hiermee komt het primaire leerproces onder druk te staan.
Na overleg met de GGD en wethouder Bergsma heeft de directie besloten om aankomende week, 23 tot en met 27 november over te gaan op digitaal onderwijs.
Dit betekent:

  • leerlingen komen niet op school, maar volgen digitaal les
  • leerlingen maken hun opdrachten via Google Classroom
  • de mentoren hebben een digitaal lesrooster opgesteld en gedeeld met de leerlingen.

Mocht u thuis geen laptop of computer hebben waar uw kind op kan werken, dan kunt u deze lenen. Hierover kunt u contact opnemen met meneer Kuiper:
[email protected] of op telnr. 06-47137004.
Aankomende week houden wij u via de mail op de hoogte van de schoolontwikkelingen. Wij gaan ervan uit dat wij maandag 30 november de leerlingen weer op school kunnen ontvangen.
Met deze drastische maatregel hopen wij de corona besmettingen zo veel mogelijk te beperken. Daarbij nogmaals het dringende verzoek dat als uw kind klachten heeft deze te laten testen en dit ook door te geven aan school.

Heeft u vragen dan horen wij dat graag.

Pas goed op uzelf en elkaar!

Met vriendelijke groet,
Robert Kuiper
Willemijn van der Laan

 

Tags: , , ,